Ben je nieuw bij drone fotografie? Als dat zo is, heb je waarschijnlijk al veel gehoord over deze coole nieuwe technologie. Het wint snel aan populariteit en de vraag naar bekwame drone fotografen groeit in een rap tempo. Maar wat is dronef otografie precies? Wat zijn de mogelijkheden en kansen en hoe haal je de beste beelden uit dit nieuwe medium in video- en fotografie? Lees verder om meer te weten te komen over een drone en om een goed startpunt voor jouw fotografie te vinden te vinden.

Nieuw in drone fotografie

Als drone fotografie nieuw voor je is, is dit misschien wel de belangrijkste stap die je kunt nemen om de beste beelden te krijgen. Om te leren hoe je je camera op de juiste manier door de lucht beweegt bepaald voor een groot deel het resultaat. In de lucht kun je minder makkelijk settings aanpassen, goede automatische instellingen zijn aan te raden boven handmatige settings. Hierdoor kun je de focus leggen op het besturen van de drone. Verschillende camera's hebben verschillende instellingen, dus zorg ervoor dat je weet welke camera het beste op de "automatische piloot" werkt.

Fisheye-vervorming

Je moet je ervan bewust zijn dat fisheye-vervorming en andere camera-artefacten op kunnen treden, zeker in drone fotografie. Veel amateur-drone-operators fotograferen graag met het diafragma wijd open in plaats van een groter diafragma te gebruiken, wat kan resulteren in veel zichtbare camera-artefacten. Dit is vooral te zien bij het fotograferen van scènes met felle zon. Een grotere fisheye-vervorming zorgt ervoor dat de zon groter lijkt in de opname en dat de achtergrond blauwer lijkt. Leren over hoe je vervormingen kan voorkomen, is een geweldige manier om je drone fotografie resultaten te verbeteren.

Verfijn je resultaten

Als je eenmaal weet hoe je je camera op de juiste manier moet gebruiken en als je de juiste instellingen onder de knie hebt, is het tijd om aan de slag te gaan met drone fotografie. Het is erg belangrijk om shots te zien als blokken van een tijdlijn. Drone fotografie heeft veel weg van video en veel mensen maken dan ook video's met de drone. Je eerste doel is om de camera zo te richten dat je de best mogelijke opname kunt maken en dan kun je die opname verfijnen terwijl je meerdere beelden maakt. Blijf je foto's verfijnen totdat je ze hebt geperfectioneerd. Vervolgens kun je, in post-productie zien welke beelden het beste gewerkt hebben.

Zie het als een investering

Het is raadzaam om in een van deze systemen te investeren als je van plan bent drones te gebruiken voor fotografie en videografie op de lange termijn. Drones zijn ongelooflijk handig en hebben geavanceerde functies waarmee je eenvoudig en snel uitstekende en professioneel ogende beelden kunt maken. Bovendien is er altijd nog een postproductieproces dat je kunt gebruiken om je foto's te bewerken. Door postproductie zien je foto's er fantastisch uit en realiseer je je hoe eenvoudig drone fotografie kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *