Ben je startend ondernemer en ga je zelfgemaakte voedingsproducten, zoals broodjes, gebakjes, of snoepjes verkopen? Dan is het belangrijk dat je in jouw winkel, foodtruck, kraam of stand de producten op een gemakkelijke manier kunt meegeven aan je klanten. De klanten moeten jouw heerlijke producten natuurlijk gemakkelijk mee kunnen nemen naar huis of op reis naar hun bestemming. Hierbij is de verpakking erg belangrijk. Je wil immers niet dat de producten beschadigen, smelten of aan de verpakking vast gaan plakken. Ben jij benieuwd welk type verpakking het beste past bij jouw producten? Lees dan snel verder in dit blog met de beste verpakkingstips!

Het kiezen van de juiste verpakking voor jouw product

Wanneer je voedingsproducten verkoopt voor consumptie, is de verpakking nóg belangrijker dan bij gebruiksproducten. Er zijn immers een aantal belangrijke zaken waar de verpakking aan moet voldoen. Bij het kiezen van de juiste verpakking voor de lekkernijen die jij verkoopt, sta je dan ook voor een aantal belangrijke keuzes. Hieronder worden deze keuzes uitgelicht met de bijbehorende overwegingen en toelichtingen, zo maak je altijd de juiste keuze voor jouw product! 

1. Papier of plastic

De keuze voor een papieren of plastic zak voor je product, hangt met name af van het type product wat je verkoopt. Is het belangrijk dat de verpakking goed bestand is tegen vet, bijvoorbeeld omdat je verse broodjes, koeken of noten verkoopt? Dan zijn papieren zakjes of papieren kraft zakjes voor jou de juiste keuze. Is het met name belangrijk dat de klant de verpakking zelf kan gebruiken en dat deze lang meegaat? Kies dan voor hersluitbare plastiek zakjes. Is duurzaamheid voor jou een belangrijk thema? Kies dan voor een recyclebaar/gerecycled plastic verpakking.

2. Versterkt of dun

Verkoop je een vers broodje? Dan is een lichte papieren zak voldoende om het broodje goed in te verpakken. Moet de verpakking echter grotere hoeveelheden kunnen dragen, zoals voor een grootverpakking koffiebonen, paaseitjes of kruidnoten? Dan doe je er goed aan om voor een versterkte verpakking te kiezen in de vorm van een plastieken stazak. 

3. Op maat of generiek

Bied je specifieke producten aan die vaak dezelfde maat hebben, maar wijken de afmetingen af van de afmetingen waarin de verpakking aangeboden wordt? Denk dan goed na voordat je kiest voor generieke verpakkingen. Wanneer het verpakkingsmateriaal niet goed aansluit op je product, loop je namelijk het risico dat jouw producten beschadigd raken. Een absolute no go wanneer het gaat om voedingsproducten! Tegenwoordig is verpakkingsmateriaal op maat niet zo duur en kun je er, door beschadigingen te voorkomen, juist geld mee besparen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *