crazylabels.be

Aan de slag met verzendlabels? Houd hier rekening mee

Wanneer je als bedrijf zijnde zo nu en dan pakketten verzendt, dan kost het correct labelen van deze pakketten soms misschien wel net zo veel tijd als het inpakken van het pakket. Dat is niet voor niets, want een correcte afhandeling en bezorging is van je verzendlabel afhankelijk. Het is dan ook essentieel dat je de juiste labels via crazylabels.be koopt en dat je deze vervolgens ook onberispelijk inzet. Met de tips die we hieronder beschrijven moet dit je zeker en vast lukken.

Genoeg ruimte

De labels die je straks gaat gebruiken moeten ten eerste natuurlijk groot genoeg zijn. Hiermee bedoelen we groot genoeg om alle noodzakelijke informatie op kwijt te kunnen. Hierbij kun je denken aan de gegevens van de geadresseerde, de gegevens van jou als afzender, het logo van jouw organisatie en natuurlijk een streepjescode of een QR-code. Met deze code kun je immers de status van het pakket volgen én laten volgen door de ontvanger. De kans dat een pakket kwijt raakt wordt hierdoor vele malen kleiner.

Formaten en vervoerders

Je zult dus moeten nadenken over de afmetingen van je verzendlabels, maar dat is nog niet het enige. Ook het merk van de labels is relevant. Wat je daarbij in ogenschouw moet nemen is dat niet elk vervoerdersbedrijf met ieder label werkt. Belangrijk is dus dat je verzendlabels kiest die aansluiten bij de wensen van het vervoerdersbedrijf waarmee je wilt samenwerken.

Zelf printen? Schaf een goede labelprinter aan

De snelste manier om aan goede labels te geraken is door zelf een goede labelprinter aan te schaffen. Via de software hiervan kun je via je computer uiterst snel labels printen waar alle informatie op staat. Het liefst kies je dan voor een printer die functioneert op basis van thermische druk en dus niet met inkt. Dit is beter voor het milieu en ook hoef je niet om de haverklap een inktpatroon te vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *