Een merk dat wereldwijd bekend staat om de graafmachines is Bobcat. Het is een bedrijf dat in 1962 is opgericht in North Dakota. Het bedrijf is sindsdien hard gegroeid en heeft nu ook fabrieken in China, Tsjechië en Frankrijk. Het assortiment van Bobcat is erg divers. Daarnaast staat Bobcat bekend als een erg betrouwbaar merk en richt het bedrijf zich op duurzaamheid. 

Een Bobcat graafmachine die geen kant meer op kan

Ondanks dat Bobcat een erg betrouwbaar merk is, kan het toch voorkomen dat een Bobcat graafmachine na verloop van tijd komt stil te staan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat een van de onderdelen beschadigd is geraakt. Dit kan komen door gebrekkig onderhoud, maar ook door een aanrijding. Wanneer er onderdelen aan vervanging toe zijn is het belangrijk om op zoek te gaan naar originele onderdelen. Bobcat rijwerk onderdelen zijn iets duurder, maar gaan wel langer mee. Bovendien kunnen niet originele onderdelen de graafmachine ook beschadigen en dat wil je voorkomen.

De rubbertracks beschadigd

Een erg belangrijk onderdeel van de graafmachine zijn de rubber tracks. De rubber tracks zorgen ervoor dat de graafmachine grip heeft en zich kan voortbewegen. Op het moment dat een van de rubbertracks kapot is, dan rijdt de graafmachine niet goed meer naar voren. Op het moment dat de rubbertracks kapot zijn, dan is het belangrijk dat je deze laat repareren of vervangt. Als je de rubbertracks al vaak hebt moeten laten repareren, dan kun je er het beste voor kiezen om ze te vervangen. 

De verschillende soorten rubbertracks

Je hebt verschillende soorten rubber tracks die je kunt kopen. Allereerst kun je kiezen voor de short pitch rubbertracks. Deze variant heeft dubbele nokken met een relatief kleine steekmaat. Daarnaast zitten de nokken in een komming voor. De combinatie van deze eigenschappen zorgt ervoor dat je minder last hebt van vibraties tijdens het werken. Een andere optie die je hebt zijn de long pitch rubbertracks. Deze variant heeft weinig nokken en een grote steekmaat. 

Waar kun je onderdelen bestellen?

Als je een Bobcat graafmachine hebt is het sterk aan te raden om originele onderdelen te kopen. Ga op zoek naar een leverancier die de onderdelen tegen een betaalbare prijs levert. Daarnaast kan het ook handig zijn om voor een partij te kiezen die de onderdelen ook kan monteren. Vooral wanneer niemand van je team hier zelf ervaring in heeft is dit sterk aan te raden. Houd er wel rekening mee dat de kosten hiervan aan de hoge kant zijn. Wel ben je zeker van een goede reparatie en dat is prettig. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *