De natuur is uiteraard een mooi iets. Het groene deel van onze wereld wordt steeds belangrijker in de maatschappij en we beginnen steeds meer te realiseren hoe erg we de natuur eigenlijk moeten appreciëren. Het groen leeft, net zoals wij dat doen en het is belangrijk dat wij met z’n allen proberen om dat te behouden. De tuin en andere stukken grond om huizen zijn hier ook een groot onderdeel van. Het is fijn om uw grond dan ook goed te onderhouden, zodat het groene wat wij zo mooi vinden ook kan blijven bestaan. Hiervoor moeten wij als mensen ons best doen en dat begint ook steeds beter te lukken. Het opbouwen en vernieuwen van onze groene wereld is een missie en visie die wij samen gaan uitvoeren, maar hierbij moeten wij ook wat tegenslagen gaan verwachten. Deze tegenslagen kunnen vanuit onszelf komen, maar ook zeker zullen deze regelmatig vanuit de natuur komen. Een van deze tegenslagen uit de natuur, zijn plagen. Plagen ontstaan wanneer van een type dier of insect zich een overgrote hoeveelheid op een plek bevindt. Dit moeten wij voorkomen bij onze tuinen en stukken grond en daarom is het belangrijk om bij een plaag hard op te treden. 

 

De mieren

Mieren zijn insecten die een plaag kunnen veroorzaken op uw stuk grond. Mieren bestrijden op de juiste manier is dan ook erg belangrijk. Mieren leven altijd in nesten onder de grond. Een nest kan zich na een tijdje ook opsplitsen in meerdere nesten, wanneer er te veel mieren in één nest gaan leven. Mieren worden geboren als larve en groeien vervolgens uit tot volwassen mier. Er zijn in de basis twee soorten mieren, de rode en zwarte. De rode varianten zijn extra vervelend, omdat deze u ook nog wel eens kunnen bijten. Dit geeft een vervelend, jeukend gevoel op het gebeten stukje huid. U wil dit natuurlijk voorkomen en daarom is het belangrijk om mieren op uw grond te bestrijden.

 

Welke middelen?

Zorg er bij het bestrijden van een mierenplaag op uw grond voor, dat u niet uzelf of andere dieren en insecten iets verkeerds aandoet. Gebruik als u zich op een plaag wil richten daarom altijd natuurvriendelijke- en gerichte middelen. Een goed middel hiervoor zijn aaltjes tegen mieren. Dit is een bacterie die zich direct in uw grond zal nestelen. Deze bacterie richt zich alleen op de larven van mieren en vernietigt deze. Hierdoor zullen de al volgroeide mieren de nesten verlaten en de larven zullen uiteindelijk sterven. Op deze manier zal u makkelijk en snel van uw mierenprobleem geraken, zonder de rest van uw grond of natuur te beschadigen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *