Voor een chique atmosfeer met een intense schoonheid zijn vloertegels de enige echte optie. Ze bieden een luxe die vroeg alleen bestemd was voor de Nobelen en de allerrijksten. Tegenwoordig kan iedereen ervoor kiezen om thuis de vloer van tegels te voorzien. Bent u op zoek naar handige adviezen voor het uitkiezen van vloertegels? Lees verder en ontdek de beste opties voor vloertegels in de woonkamer en vloertegels in de keuken.

Een vloer van keramiek houdt warmte vast

Zonder toegevoegde warmte is steen een koud materiaal, maar in een goed verwarmd huis neemt steen de warmte op en houd het deze lang vast. Tegels worden bijzonder aangenaam in een opgewarmd huis, dit geldt al helemaal in combinatie met vloerverwarming. De rillingen bij het afdrogen na een hete douche zijn verleden tijd met een warme tegelvloer in de badkamer. Zo zijn tegels niet alleen stijlvol en robuust, ze zijn ook nog eens comfortabel.

Vloertegels in de woonkamer

Bij het kiezen van vloertegels in de woonkamer zijn er drie brede categorieën om te overwegen. Natuursteen zorgt voor een klassieke uitstraling. Zo transformeer u uw woonkamer tot een persoonlijk paleisje. Er zijn types natuursteen met prachtige patronen beschikbaar, of u kan kiezen voor een rustige kleur met een kalmerende uitstraling. Een totaal andere, nieuwere look waar steeds meer mensen voor kiezen is een moderne, industriële combinatie. Voor zo'n look gebruik je bijvoorbeeld tegels van beton voor een stoere, robuuste uitstraling. Bij zo'n industriële inrichting is het van belang dat u veel ruimte openlaat. Onopvallende grijze vloertegels vestigen de aandacht op de stoere leren bank en de stevige houten tafel. Tot slot kan u kiezen voor keramisch parket. Dit heeft de warme look van een houten parketvloer, maar is gewoon van keramiek. Daarom gaat het veel langer mee en is het beter compatibel met een vloerverwarming. Bovendien is keramiek makkelijker schoon te houden en veel resistenter tegen alle vormen van beschadiging. Maar gelden deze opties ook als u aan de slag gaat met de keuken?

De mooiste keukentegels

Of u nu kiest voor een moderne, klassieke of huiselijke inrichting, een keuken wordt altijd ingericht met een bepaald soort rust in gedachten. Als uw keuken een verlengde is van uw woonkamer is het belangrijk dat de twee tegels goed matchen, u kunt er bij zo'n geval zelfs voor kiezen dezelfde vloertegel te gebruiken voor beide ruimtes. Om een heerlijke maaltijd te bereiden heeft u een rustige ruimte nodig die goed op orde is. Zorg daarom dat de vloertegels in de keuken een doffe kleur hebben of een patroon dat niet te veel varieert. Creëer een mooi effect door een vloer te kiezen die goed past bij het keukenblad. De meest populaire opties voor de keuken zijn natuursteen en keramisch parket. Nu heeft u de belangrijkste punten doorgenomen en kan u de vloertegels uitkiezen die het beste passen bij uw lifestyle. Laat u tot slot niet domineren door de populaire en gevestigde stijlen. Kies voor de vloer die u persoonlijk het meeste aanspreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *