Betonvloeren worden steeds populairder en dat is niet zonder reden. Er zijn veel voordelen verbonden aan een betonvloer, en in dit artikel kijken wij welke dat precies zijn en of er ook nadelen zijn.

De voordelen van een betonvloer

Een van de grootste voordelen van een betonvloer is de look. In tegenstelling tot tegels en laminaat heeft een betonvloer geen naden waardoor je vloer een groot egaal oppervlak is. Dit zorgt voor een modern uiterlijk wat je met vrijwel elk interieur kan combineren. Een naadloze betonvloer laag onderhoud en is gemakkelijk schoon te maken.

Daarnaast gaan betonvloeren langer mee dan andere typen vloeren. Een slijtvaste vloer van hoge kwaliteit kan je hele leven mee, dus je hoeft je nooit zorgen te maken over extra kosten.
Als kers op de taart is een betonvloer ontzettend goed voor de isolatie van jouw woning. Het houdt ontzettend goed warmte vast en zorgt ervoor dat de kou niet doortrekt. Ook zijn koude voeten verleden tijd want vloerverwarming werkt perfect in combinatie met een betonvloer.

De nadelen van een betonvloer 

Helaas zijn er niet enkel voordelen maar ook nadelen bij het kiezen voor een betonvloer. Wanneer je een betonvloer wilt laten plaatsen in je huidige woning moet je rekening houden met de dikte van de vloer. Een betonvloer moet namelijk minimaal 7 centimeter dik zijn en wanneer je vloerverwarming toegevoegd wordt de vloer nog dikker.

Een tweede nadeel is de kans op scheurtjes in het beton. Door steeds veranderende temperaturen en vochtgehaltes kunnen er kleine scheurtjes ontstaan. Dit kan je tegengaan door de vloer iets dikker te maken.

Een laatste nadeel is dat betonvloeren erg gevoelig zijn voor vlekken. Deze vlekken trekken er snel in en zijn dan lastig tot niet te verwijderen. Om dit te voorkomen kan je de vloer voorzien van een beschermende coating waardoor de vlekken niet in het beton kunnen trekken. Dit kost wel wat meer, maar het zorgt voor een stuk minder stress en zorgt ervoor dat je vloer er altijd top uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *