Het uitkiezen van een nieuwe auto kan erg lastig zijn. Er is heel veel keuze en omdat het zo’n grote aankoop is, moet je er goed over nadenken. Een voertuig waar ik erg fan van ben, is de camionette. In dit blog lees je daarom wat de voordelen hiervan zijn en waar je dit voertuig goed voor zou kunnen gebruiken. Tenslotte vertel ik je ook nog waar je een camionette kunt aanschaffen.

 

De camionette

Niet iedereen weet wat een camionette is. Je zou dit voertuig kunnen omschrijven als iets wat tussen een bestelwagen en een bakwagen in zit. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het vervoeren van goederen en spullen. Er zijn veel verschillende soorten camionettes. Zo zijn ze bijvoorbeeld verkrijgbaar met of zonder cabine en met of zonder laadbak. Een aantal bedrijven dat veel van deze voertuigen produceert is Volkswagen, Opel, Renault en Citroën. Vind je een nieuwe camionette te duur? Denk dan eens na over een camionette occasion.

 

Wat betekent occasion?

Je hoort de term ‘occasion’ vaak, maar wat betekent het nu eigenlijk? Een occasion is kortgezegd een tweedehands auto waarvoor al eerder een kentekenbewijs afgegeven is aan een eerdere eigenaar. Voordat een auto kan eigenaar kan wisselen, moet deze eerst goedgekeurd worden. Hierdoor weet je als koper dat je een goede auto koopt.

 

Waarom zou je een camionette moeten kopen?

Zoals eerder vermeld kun je een camionette goed gebruiken voor het vervoeren van verschillende goederen en spullen. Dit komt doordat dit voertuig veel ruimte heeft. Dit is natuurlijk ook het geval met een bak- of vrachtwagen, maar daar zitten nadelen aan die een camionette niet heeft. Een vrachtwagen is gewoonlijk vrij moeilijk te manoeuvreren in smalle straten, en je hebt ook vaak moeite om hem ergens kwijt te kunnen. Het voordeel van de camionette is dat deze, ondanks de grote laadruimte, gemakkelijker te besturen is en je een grotere kans hebt dat je hem ergens kunt parkeren. Daarnaast heb je, in tegenstelling tot een vrachtwagen, geen ander rijbewijs nodig voor het besturen van een camionette. Een rijbewijs B is goed genoeg.

 

Waar koop je een camionette occasion?

Er zijn behoorlijk wat plekken waar je op zoek kunt naar een camionette occasion. Je kunt naar je lokale autodealer gaan, maar online zoeken kan ook veel opleveren. Een voordeel van online oriënteren is dat je de verschillende modellen en verkopers goed met elkaar kunt vergelijken. Een voorbeeld van een bedrijf dat veel Camionette occasions aanbiedt is TrucksNL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *