Een nieuwe wagen kopen kost minstens enkele duizenden euro’s. Dit is een grote hap uit je budget, zeker wanneer je onverwacht zonder auto valt. Voor velen is het financieel niet haalbaar om een nieuwe wagen te kopen zonder een lening aan te gaan. Of misschien wil je niet al je spaargeld aan een auto uitgeven? Gelukkig zijn er nog enkele andere opties.

Kies voor autodelen

Wanneer je zelf niet zo vaak met de auto rijdt, kan het concept autodelen interessant zijn voor jou. Het idee achter autodelen is heel eenvoudig: het is een auto die door meerdere mensen gebruikt wordt. Je kan het vergelijken met een leen- of huurauto. Al kan je het niet echt vergelijken met de klassieke huurauto’s die je bijvoorbeeld voornamelijk op vakantie gebruikt.

Een van de grootste voordelen van deelauto’s is dat je geen rekening moet houden met maandelijkse kosten zoals verzekeringen en benzine. Je betaalt enkel het gebruik van de wagen. Een tweede voordeel is dat een deelauto vaak dicht bij je in de buurt beschikbaar is gezien andere private gebruikers hun auto soms ook ter beschikking stellen. Je hoeft dus niet steeds naar een verhuurmaatschappij te gaan. 

Daarnaast is het goed voor je portemonnee, zeker als je niet vaak met de wagen rijdt. Bovendien is het de ideale manier om wat meer de fiets te gebruiken, wat goed is voor de gezondheid.

Ga voor een stockwagen of tweedehandswagen

Indien je toch graag zelf een wagen aankoopt, maar niet het budget hebt voor een nieuwe wagen, zijn stockwagens of tweedehandswagens een mogelijkheid. Een groot voordeel van een stockwagen is dat je een nieuwe wagen voor een lagere prijs kan aankopen. Stockwagens zijn wagens die uit de stock van een garage moeten zodat er plaats is voor nieuwe modellen. Wanneer een dealer bijvoorbeeld nog Volkswagen stockwagens heeft die hij snel wil verkopen, kan je een mooie korting krijgen. Een nadeel is dat je de opties bij stockwagens niet meer kan aanpassen omdat deze wagens al geproduceerd zijn.

Vind je een stockwagen nog steeds vrij duur? Dan is een tweedehandswagen de ideale optie voor jou. Naast het financiële plaatje is het grote voordeel van een tweedehandswagen dat de auto meteen beschikbaar is. Of het nu een Audi Q7 tweedehands is of een tweedehands Volkswagen, zodra de documenten en verzekering in orde zijn, is de auto van jou. Daarnaast is de verzekering van een tweedehandswagen goedkoper omdat je hoogstwaarschijnlijk geen omniumverzekering zal kiezen. 

Een nadeel van een tweedehandswagen is dat je niet weet in welke staat de wagen is. Zeker wanneer je een wagen bij een particuliere gebruiker koopt, loop je het risico op verborgen gebreken. Indien je budget het toelaat, koop je een tweedehandswagen beter bij een dealer. Zeker bij de duurdere merken zoals een Audi Q7 tweedehands heb je graag toch wat zekerheid. Een dealer geeft namelijk altijd nog minstens een jaar garantie. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *