Begint uw kind met de kleuterschool en is het tijd om zijn kamer anders in te richten? Wil je hem verrassen met geweldige muurstickers voor kinderen, maar weet je niet waar je moet beginnen met dit nieuwe decoratie project? Ontspan, u zult zien dat de taak heel eenvoudig is met de volgende tips!

Wanneer u de kamer van uw kind gaat inrichten, moet u in gedachten houden dat dit een ruimte zal zijn waar hij een groot deel van de dag zal doorbrengen. Daarom is het belangrijk dat zijn kamer een weerspiegeling is van zijn persoonlijkheid, waar hij zich op zijn gemak voelt en waar hij zijn fantasie de vrije loop kan laten.

Stap 1: Kies het thema

Deze eerste tip zal ons uitgangspunt zijn om te kiezen welke accessoires, kleuren en textiel te gebruiken. Het is belangrijk dat u slechts één thema kiest, om een omgeving met een evenwichtige inrichting te krijgen. Wanneer u aan een decoratie project begint en een specifiek idee in gedachten hebt, zoek dan naar visuele referenties die als inspiratie kunnen dienen.

Ter informatie: de meest gebruikte tinten zijn rood, blauw en geel. Beperk u echter niet alleen tot deze kleuren. U kunt ook goede resultaten bereiken door andere tinten te proberen die iets zachter en rustgevender zijn.

Enkele ideeën:

Ruimte

Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om een kinderkamer te decoreren, is decoratief vinyl zonder twijfel het meest veelzijdige en praktische materiaal. Er zijn ontwerpen met sterren, minigalacten en zonnestelsels, die u kunt aanpassen aan uw inrichting.

Superhelden

Kinderdecoratie gewijd aan superhelden zal altijd een succes zijn. Om een unieke decoratie te krijgen en dat uw kleintje van elk detail houdt, moet u heel goed weten wat hun favoriete superhelden zijn, welke superkrachten ze hebben en waarom ze zo speciaal zijn voor uw kind. Dit kan je ideeën geven om ze in je decor te laten terugkomen. U kunt verschillende gepersonaliseerde muurstickers met superhelden-thema vinden om dit thema toe te passen.

Dinosaurussen

Als uw kind ervan droomt een groot archeoloog te worden, zal de keuze van dit decoratie thema zijn nieuwsgierigheid en leergierigheid stimuleren en ervoor zorgen dat hij de namen van verschillende soorten dinosaurussen onthoudt. U kunt een moderne kinderkamer voor een jongen bereiken, met de keuze van neutrale kleuren waarin de decoratieve elementen van dinosaurussen opvallen. De sleutel is om dezelfde visuele lijn te behouden in de details, u kunt kiezen voor vintage, cartoon, kleurrijke of een beetje meer realistische accessoires.

Wilt uw kind in de toekomst een monteur worden? Dan hebben we een breed assortiment aan autostickers, vooral voor de jongetjes die houden van race auto’s.

Welke kleuren te gebruiken?

Voor de decoratie van een kinderkamer voor een jongen, is het bereik van kleuren vrij breed, u kunt kiezen voor een kleurrijke decoratie met de kleuren blauw, rood, en groen. Om kleurencombinaties te maken, moet u rekening houden met de kleurenleer.

Kies print en textiel

Een harmonieuze decoratie wordt bereikt met het evenwicht van alle elementen die de kamer vergezellen, hiervoor moeten deze elementen niet met elkaar concurreren. Het patroon van de gordijnen, het beddengoed, de tapijten en de kussens moet zo worden gekozen dat ze overeenkomen met de kleur van de meubels en de muren, waarbij erop gelet moet worden dat de kamer niet visueel verzadigd raakt.

Stimuleer het leren

Zoek bij het kiezen van de inrichting van de kamer van uw kind naar een manier om haar nieuwsgierigheid, haar interesse om de wereld en de natuur te leren kennen en haar creativiteit te stimuleren door middel van verschillende decoratieve accessoires die een pedagogische functie vervullen.

We hopen dat deze tips nuttig waren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *