De afgelopen zomer heeft maar weer eens bewezen dat het hebben van een serre een geweldige uitkomst biedt op de warmere dagen van het jaar. Onder een serre kan je gemakkelijk loungen en genieten van het mooie weer, terwijl het tegelijkertijd toch een koele plek is. Ook is het een mooie toevoeging aan de tuin.

Veel mensen kiezen ervoor om de achterdeur te behouden wanneer er een serre wordt gebouwd. Met een glazen deur bereik je echter een ongeëvenaarde ruimte, zeker als er een glazen schuifpui wordt geïnstalleerd. Hierdoor is het namelijk ook nog eens mogelijk om de draairuimte die anders verloren gaat, te benutten.

Benieuwd geworden naar de voordelen van een stevige en veilige glazen deur naar de achtertuin? Lees dan snel verder.

Zorg dat er wordt gekozen voor een isolerend soort glas

Het is namelijk een groot oppervlak dat kan bijdragen aan het afkoelen van de woning, zo’n glazen deur. De glaszetter Den Bosch adviseert bij het kennismakingsgesprek vaak om voor een extra isolerend soort glas te kiezen. Denk hierbij aan het welbekende HR- of HR++ glas. Ben je nog niet bekend met deze typen glas? Geen probleem, het wordt hieronder haarfijn uitgelegd.

Wat is HR(++) glas?

Goed om te weten is dat de HR classificatie wordt erkend aan de hand van de isolatiewaarde van het betreffende glas. Om te beginnen is er HR glas. De isolatie waarde van dit type glas heeft een isolatiewaarde tussen de 1,7 en 2,0. Ter vergelijking: een ruit met dubbel glas heeft een isolatiewaarde van 3,0. HR++ glas heeft een isolatiewaarde die 2,5 keer zo hoog ligt als dubbel glas!

Voordelen HR(++) glas

Een investering in een betere glassoort voor jouw woning is een slimme. Waarom? Dit heeft te maken met een aantal redenen. De eerste is bijvoorbeeld dat de vaste lasten een stuk lager komen te liggen vanwege het feit dat er minder energie nodig is om de woning warm te maken en houden.

Door de betere isolatie wordt het huis ook nog eens duurzamer. Dit draagt bij aan de positieve waardestijging van het huis. Mocht je erover na zitten te denken om het huis te verkopen, dan wil het hebben van betere isolatie ook nog wel eens meehelpen. Het is namelijk aantrekkelijker om in een duurzaam en milieubewust huis te wonen, waardoor het sneller wordt verkocht.

Als laatste voordeel draagt dit type glas bij aan een hoger wooncomfort. Geen koude ruiten meer, minder tocht in de woning en een stabiele luchtvochtigheid zorgen voor een terugloop of zelfs verdwijning van condens op de ruiten. Daarnaast isoleert HR(++) glas als geen ander geluid. Geen ruis meer van de drukke straat aan het einde van de achtertuin. Dat klinkt als een investering die zichzelf terugverdient, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *