soa

Heb je het vermoeden dat je een SOA hebt? Een SOA (ook wel seksueel overdraagbare aandoening) komt veel voor. Onder jongeren komt een SOA vaker voor dan bij oudere mensen. Dit komt onder andere doordat jongeren regelmatig wisselende contacten hebben. Je kunt een soa hebben zonder dat je het merkt, maar er zijn ook meerdere symptomen waaraan je een SOA wel kunt herkennen. Bijvoorbeeld in het geval van: 

  • Wratjes
  • Blaasjes
  • Wondjes 

Deze wratjes, blaasjes of wondjes komen bij een SOA voor op of rondom de penis, vagina of anus. Ook pijn bij het plassen is een veelvoorkomend symptoom in het geval van een SOA. 

Je laten testen op een SOA
Denk je een SOA te hebben? Dan is het raadzaam om je te laten testen. Niet alleen voor jezelf, ook voor een ander. Een SOA is immers overdraagbaar, je wilt hier iemand anders natuurlijk niet mee opzadelen. Vooral jongeren schamen zich vaak om zich te laten testen op een SOA. Ze durven niet naar de huisarts of naar de GGD om een test te laten doen. Is dit herkenbaar voor jou? Er is een alternatief. Wist je dat je thuis ook een SOA-test kunt afnemen? Dit noemen we ook wel een SOA zelfafname test. Nadat je de test in huis hebt, kun je een proefmonster nemen. In de bijgeleverde handleiding staat duidelijk hoe je dit veilig, snel en pijnloos doet. Is dit iets voor jou? Neem dan eens een kijkje op de website www.howareyoudiagnostics.com. Bij How Are You Diagnostics kun je terecht voor allerlei soorten thuistesten. Ook is hier de pcr test met certificaat verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *