Eiken hout is nog altijd één van de meest stijlvolle, luxueuze, sterke en duurzame houtsoorten die er bestaan. Het is inheems of op zijn minst Europees en doet het al eeuwenlang goed. Eik groeit zeer langzaam en daardoor is het hout zeer hard en sterk. Massief eiken hout wordt voor alles en nog wat gebruikt. Denk maar aan eiken parketvloeren, eiken meubelen zoals kasten en tafels, eiken balken en deuren. Eikenhout vertoont vrijwel geen noesten. Het heeft een zeer egale uitstraling, zonder echter saai te zijn. De kleur van eik is lichtbruin. Het wordt vaak naturel aangekocht zodat je het zelf een eigen afwerking kunt geven. Ook kun je gestoomd eiken hout aankopen, wat iets donkerder is.

Massief eiken houten panelen voor efficiënter werken

Als je bijvoorbeeld een massief eiken houten tafel, een betimmering, een vloer of kasten wilt maken, dan heb je slechts een bepaalde hoeveelheid hout nodig. En je moet het ook nog eens op maat zagen. Veel makkelijker is het om je houten panelen uit te kiezen en ze op maat te laten zagen. Je betaalt in dat geval enkel voor het aantal m2 dat je nodig hebt. Met andere woorden, het is voordeliger om panelen op maat aan te kopen. Je hebt weinig of geen restafval en het risico op verkeerd zagen is veel kleiner.

Kies het perfecte massief eiken hout voor jouw creatie

In plaats van zomaar een aantal houten panelen aan te kopen, ga je eerst je project ontwerpen en uittekenen. Ga je bijvoorbeeld een tafel met eikenhouten blad maken of heb je hout nodig voor kastdeurtjes? Wil je een vloer leggen of wil je een deur maken? Afhankelijk van je project kies je voor het soort paneel in massief eiken hout. De panelen zijn in diverse uitvoeringen te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan doorgaande lamellen, vingerlas of visgraatstructuur. Kopshouten panelen geven dan weer een totaal andere uitstraling. Of ga je liever voor een drielaags paneel? Je merkt het, voor elke project bestaat er het geschikte massief eiken hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *