Ben je uitgekeken op je woonkamer, maar heb je niet het budget om eens flink te gaan verbouwen? Dan zijn er toch nog genoeg mogelijkheden om de kamer een aardige make-over te geven. Het zal je verbazen hoe wat slimme accessoires en een paar nieuwe meubels de boel flink kunnen opfrissen.

Begin weer eens bij nul

Om je kamer écht een make-over te kunnen geven, ook met een beperkt budget, moet je eigenlijk bij nul beginnen. Je kamer helemaal leeg maken, al is het maar op papier, en deze opnieuw in gaan richten. Soms is het al voldoende om met wat meubels te slepen. Om het wandmeubel eens aan de andere kant van de kamer te plaatsen, de bank te draaien. Je hebt je kamer ooit ingericht, de meubels op een bepaalde manier geplaatst. Door deze even helemaal weg te halen of weg te denken, kom je misschien op hele andere ideeën en ziet je kamer er door simpelweg even flink te schuiven met meubels al heel anders uit.

Zo’n lege kamer biedt je ook de mogelijkheid om weer eens te kijken naar wat je nu écht belangrijk vindt. Staan er misschien spullen in waar je weinig waarde aan hecht? Die je nauwelijks gebruikt, of die je eigenlijk helemaal niet zo mooi vindt? Dit is het moment om er afstand van te doen. Misschien kun je er nog wat aan verdienen als je ze verkoopt, en de opbrengsten gebruiken om je kamer van wat nieuwe spulletjes te voorzien.

Hoe een kleur de boel kan veranderen

Wil je je kamer een hele andere sfeer geven, maar heb je weinig budget, dan kan een emmer verf al voldoende zijn om een groots resultaat te behalen. Kies een muur in je woning uit, en geef deze een andere kleur. Probeer daarbij niet te voorzichtig te zijn, en voor een witte of beige tint te gaan. Denk eens aan mosgroen, zeeblauw, taupe of een andere sprekende kleur die bij jouw smaak en meubels past. Je zal zien dat je kamer er een hele andere uitstraling van krijgt.

Heb je een beperkt budget, dan kun je ervoor kiezen om één duidelijke blikvanger aan te schaffen. Een nieuw bankstel bijvoorbeeld, of een opvallende kast. Behoort dit niet tot de mogelijkheden of wensen, dan zijn het de accessoires waar je het van moet hebben. Ook deze kunnen een kamer een nieuwe look geven. Wat dacht je van mooie tapijten van Overstock Home op de vloer waar je op uitgekeken bent? Dat maakt direct een groot verschil. Meer decoratie vind je hier: https://www.juntoo.be/nl. Ook een aantal mooie sierkussens, een groot schilderij of een mooie foto aan de wand of een opvallende plaid op de bank kunnen samen voor een echte make-over van je woonkamer zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *