Beukenhaag

Een goede haag is van belang voor elk soort tuin. Je hebt daar dan wel een boom of plant voor nodig met specifieke kwaliteiten. In Nederland wordt er vaak voor gekozen om een beukenhaag te planten. Dit is namelijk een zeer veelzijdige soort waarmee je alle kanten op kan gaan. Zo kan je zowel een lage haag als een hoge haag ermee ontwikkelen. Dit maakt het ook interessant voor allerlei soorten tuinen. Je hebt alle reden om ook hiervoor te kiezen.

Beukenhaag

Sterke en stevige soort

Het is belangrijk om te beseffen waarom de beuk zo vaak wordt gebruikt in Nederland. Dat heeft te maken met de kwaliteit. De soort is flink sterk en stevig. Daarnaast geeft deze mooi blad. Dat maakt ook dat de plant er meer luxe uit zal zien. Dat is een belangrijk effect voor een haag. Zo ziet de tuin er direct al een flink stuk beter uit. Je kunt het zowel in de strakke tuinen als in de landelijke ontwerpen gaan plaatsen.

Beukenhaag

Verschillen in de kleuren

Het is niet zo dat er maar één soort beuk is waarmee je kan werken. Het is namelijk zo dat je er meerdere kanten mee op kan. Zo is er een soort die groene bladeren te bieden heeft. Daarnaast is er een soort met een meer paars tot rood blad. Op die manier kan je dus precies aansluiten op de manier waarop je de tuin hebt ingericht. Je kunt zelfs ook voor varianten kiezen. In dat geval combineer je de soorten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *