Wij Nederlanders gaan maar wat graag binnen Europa op vakantie. Het is relatief dicht bij huis en we kunnen genieten van prachtige natuur, cultuur, eten én drinken. Maar wat zijn nu leuke plekken om naartoe te gaan binnen Europa? Er is immers zo onwijs veel keus. Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij de meest populaire vakantiebestemmingen voor je op een rij gezet. Doe gerust wat inspiratie op!

Frankrijk

Een vakantie naar Frankrijk staat bij veel Nederlanders op nummer één. Het is de plek waar we heerlijk tot rust kunnen komen, vooral aan de zuidkust. Hier kun je zowel een actieve vakantie hebben en allerlei tochten maken door de natuur of gedurfde watersporten beoefenen, maar je kunt er ook voor kiezen om te relaxen op je handdoek op het strand. Hiernaast beschikt Frankrijk over uitstekende accommodaties. Zo heb je veel campings en vakantiehuizen Zuid Frankrijk, die netjes zijn en goed worden schoongemaakt en onderhouden.

Spanje

Een andere populaire bestemming is Spanje. Dit land heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Zo heb je kilometers lange stranden, gezellige boulevards en metropolen waar je de Spaanse cultuur kunt snuiven. Het voordeel van een vakantie naar Spanje is dat je er meestal niet heel veel voor hoeft te betalen. Dit hangt natuurlijk wel af van de plaats waar je naartoe gaat en je vakantieverblijf.

Italië

Op nummer drie staat Italië. Dit is een prachtig land met heerlijk eten en drinken. Er zijn zowel grote drukke steden als rustigere plekken. Wil je een mooie stad bezoeken? Ga dan naar Milaan, Rome of Toscane. Ben je meer van de natuur? Bezoek dan het binnenland of prachtige badplaatsjes. Huur een leuke Vespa en cross door de streek en geniet van de cultuur. In Italië ben je zo goed als altijd verzekerd van lekker weer in het hoogseizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *